Wat is Irrealis?

Irrealis is een LARP, dit staat voor Life Action Role Play. Irrealis is een fantasy setting, die voorkomt uit de twee voorgaande settingen Kiraldae en Aragnes. Op onze wereld bestaan er veel andere rassen dan mensen. Sterker nog er bestaan amper mensen in onze setting. Als je in het spel een mens tegenkomt, is dat vergelijkbaar met het tegenkomen van een alien in de echte wereld. Wij hebben momenteel vier speelbare rassen:

* Vesanen (wezens die gericht zijn om met wetenschap hun persoonlijk levensraadsel op te lossen)
* Kobolden (wezens die zo veel moeite doen om in hun korte leven iets uit te vinden, dat ze  zichzelf vaak opblazen)
* Calagh-Eir (wezens die zich richten op de balans in de natuur, ze wonen in stammen)
* Jati (wezens die een standensysteem volgen en erg gericht zijn op politiek).
 De rassen zijn zo geschreven dat spelers makkelijk diepgang kunnen geven aan hun eigen karakter. Op de website kun je meer vinden over onze rassen. Hoewel onze setting een gesloten setting is, is er in overleg veel mogelijk.

Op Irrealis zul je geen grote onverslaanbare evil bad guy tegenkomen als grote plotlijn voor het evenement. Het is zeker niet de bedoeling dat de spelers elk evenement de wereld moeten redden van de ondergang. We willen ons meer richten op kleiner plot, maar dit wil niet zeggen dat spelers geen invloed kunnen hebben op de wereld. Wanneer je voorkeuren hebt voor je persoonlijke spel, kun je dit aangeven bij de spelleiding, want we vinden het heel belangrijk dat onze deelnemers het naar hun zin hebben.

Binnen onze setting is er extra aandacht voor magie en ambachten. Zo kan iedere speler rituelen doen of naar goden bidden, zelfs spelers die hier geen magische vaardigheden voor hebben. Magiërs werken niet zoals op andere settings met maar een paar mana per dag, maar in onze setting zijn er cooldowns op je spreuken.
Voor crafters hebben wij twee specifieke crafting SL. Ook hebben we allerlei leuke plantjes en beestjes die je kan ontdekken in onze wereld, zoals de cato. Wij hebben in onze setting heel veel verschillende ambachten, waarmee we de creativiteit van onze spelers willen stimuleren. Zo kan je experimenteren binnen elke ambacht en is er veel vrijheid in hoe spelers hun ambacht uitspelen.

Spelers kunnen in het spel extra vaardigheden bijleren door hier spel van te maken. Wij geven geen EXP per evenement, zoals de meeste settingen. Je karakter kan vaardigheden leren door hiermee spel te maken.

OC informatie:
Wij proberen een zo goed mogelijke prijs-kwaliteit verhouding te geven voor ons evenement. Voor je geld krijg je, naast een leuk weekend, ook een binnenslaapplaats, lekker eten, snacks en drinken. Je krijgt op ons evenement een avondmaaltijd op vrijdag en zaterdag en ontbijt en lunch op de zaterdag en zondag en elke dag een nachtsnack.