Het belangrijkste om te kunnen spelen bij Irrealis is het hebben van een karakter. Het maken van een karakter is gebonden aan bepaalde regels. Iedereen begint in dit opzicht gelijk.

Je hebt twee dingen nodig om te komen spelen:

  • Een karakter formulier
  • Een achtergrond

Op je karaktersheet staan de skills die je hebt gekozen (vechtskills, ambachten, magie e.d.) en in je achtergrond staat wie je personage is, en wat je personage allemaal al heeft meegemaakt.

Vaardigheden en regels kan je vinden in het regelsysteem.
Een opzet voor een karakterformulier, dat je dan zelf in kan vullen, vind je hier.

Je kan zelf allemaal vaardigheden uitzoeken, maar ons regelsysteem kent ook 'Types'. Met een type krijg je keuzen uit een vaste combinatie aan vaardigheden, die samen horen bij een bepaald archetype. Je kan kiezen uit de volgende types:

  • Vechterstypes: Paladin, Berserker, Scout, en Assassin.
  • Magiërtypes: Warriormage, Shaman, Priest
  • Overige types: Monk, Crafstman

 

Hoe schrijf ik mijn personage?

Bij het maken van een karakter kan je een aantal vragen stellen, om zo tot het karakter te komen dat je ook daadwerkelijk wilt spelen. Om je hierbij te helpen, hebben we een Google Form gemaakt, waarin je begeleid wordt in het kiezen van je ras, en je per ras vragen krijgt waar je in ieder geval over na kan denken als je dat ras wil gaan spelen.

Als je hierover hebt nagedacht, kan je kijken in de lijst van vaardigheden, en stel je je karakter samen. Vanuit je achtergrond kan je allemaal dingen over je personage en vaardigheden verklaren. Dit is niet de verplichte volgorde, je kan bijvoorbeeld ook eerst kijken welke vaardigheden je wil hebben en daar een karakter omheen bouwen.

Je komt bij de Google Form door op deze link te klikken.

Je kunt je karakter leven geven door na te denken over hun verleden, hun achtergrond, eventuele eerder meegemaakte avonturen, karaktertrekken, angsten, normen en waarden. Dit kan je helpen om in het spel na te denken over hoe je personage zou reageren in de gegeven situatie. Bovendien kun je, wanneer je dit wilt, persoonlijk spel krijgen vanuit het verhaal, wanneer je je achtergrond naar de spelleiding mailt.

Je achtergrond is welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vragen kan je altijd naar dit emailadres sturen.

 

Meer tips en tricks voor het schrijven van een personage? Er zijn online heel veel handige checklists en tools te vinden om je personage te schrijven. Zo heeft de website LARP Platform een handig artikel hierover: Speelbare personages schrijven