Over het continent verspreid liggen er drie grote landen: de landen van de Jati. Binnen hun grenzen leven drie volkeren die sterk van elkaar verschillen, maar met een aantal gemeenschappelijke kenmerken: In alle landen wordt de samenleving door het kastenstelsel nog grofweg in drieën gesplitst, en ze geloven allemaal in de Paragons die tijdens hun leven en na de dood als voorbeeld dienen voor het goede leven.

De drie landen zijn:

 

Het Koninkrijk Choso
De meest stabiele van de drie volkeren. Al vele, vele generaties worden de inwoners van Choso geregeerd door de koningen en koninginnen van het huis Corónach, een familie van Paragons van Rechtvaardigheid. Het kastenstelsel is hier nog het sterkst. De Praetoren functioneren als edellieden, die het werk van de Auctoren en Arbiters overzien en aansturen. Het feodale stelsel zorgt voor een grote zekerheid; iedereen weet precies wat zijn plaats is. Afwijken van dit systeem wordt gezien als respectloos of hoogmoedig.

Klik hier voor meer informatie over het Koninkrijk.

 

De Federatie van Prythi
Een land van eer, plicht en familie. De federatie is de grootste van de drie Jati landen, maar is ook een land van vele gemeenschappen. De verschillende regio’s hebben hun eigen tradities, en bepalen ook zelf wat ze wel en niet doen. Besluiten die belangrijk zijn voor de hele federatie worden genomen door een centrale raad, de Freyeren.
Hoe dichter je bij een Paragon staat, hoe groter de is eer die je in deze samenleving toekomt. Als je zelf een Paragon wordt, is dit een teken van eer voor je hele familie, ook na je dood. Elke familie heeft een altaar waar de Paragons van de familie en de gemeenschap aanbeden worden. Het belang van deze eer heeft ook een keerzijde. Er is een sterke sociale controle. Als jij je misdraagt, dan zal je familie je terechtwijzen om eerverlies te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie over de Federatie.

 

De Grote Republiek van Musa
Lang geleden was de Grote Republiek van Musa het grootste en machtigste rijk van de Jati. Zij spande van de noordelijke bergen tot zuidelijke zeeën. De Keizer van Musa werd gevreesd in alle landen.
Ondertussen is de keizer alleen nog maar de spreekbuis van politici. De glorie van de Republiek ligt in het verleden, en de democratie van Musa is zo veranderlijk als de wind. De grenzen van de kasten zijn hier het meest vervaagd. Het is een land van hoop. Het maakt niet uit wat je afkomst is; met ambitie en talent zou je alles moeten kunnen worden wat je hart ook maar begeerd.

Klik hier voor meer informatie over de Grote Republiek.

 

Heb je vragen over de spelwereld? Stel deze vooral, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen dan zo snel mogelijk al je vragen beantwoorden.