Kobolden
De meeste niet-kobolden zijn erg dubbel over de kobolden. Hoewel de Kobolden vaak zeer hartelijk, gastvrij en gezellig zijn, zijn de meningen over de kobolden vaak erg verdeeld. De meeste niet-kobolden geloven dat de kobolden vaak dingen goed bedoelen, maar dat deze dingen niet altijd even goed eindigen. Aan de ene kant zijn ze zeer creatief en inventief, maar daardoor hebben ze soms moeite om zich aan plannen te houden. Kobolden zijn vaak energiek, maar hebben daardoor de neiging om chaotisch te worden. Ook zijn Kobolden vaak zeer gedreven, maar soms zijn ze zo gedreven dat ze zichzelf opblazen.  

Vesanen

De meeste niet-vesanen weten niet zoveel af van de vesanen. De vesanen zijn erg op zichzelf gericht. Ze zijn wel beleefd, maar het is vaak moeilijk om echt in contact met ze te komen. Vaak is het ook moeilijk voor niet-vesanen om vesanen te snappen. Dit komt doordat Vesanen veel fundamenteel onderzoek doen, en hierdoor stellen ze zichzelf allerlei vragen die totaal niet relevant lijken te zijn voor de meeste niet-vesanen. Vesanen hebben voor veel niet-vesanen het imago dat ze vaak te veel in hun boeken gedoken zijn. Ze lijken soms zo erg theoretisch bezig te zijn, dat ze soms de praktijk uit het oog verliezen.
Hoewel de vesanen momenteel vredig lijken te zijn, zijn sommige Jati het verleden niet vergeten. Ongeveer 400 jaar geleden was er een oorlog op het continent, waarbij Vesanen de toenmalige Republiek van Musa aanvielen, die toen in zijn hoogtijdagen was. Hoewel de Vesanen tijdens de oorlog de Republiek enorme nederlagen bezorgden, kozen de vesanen ervoor om de republiek niet in te nemen. Ze gingen op een gegeven moment gewoon weer weg. Ook lieten de Vesanen de hoofdstad met rust, terwijl ze hem makkelijk hadden kunnen innemen. Deze oorlog is voor veel niet-vesanen een raadsel. De Republiek voelt nog steeds de nasleep hiervan.

Jati
Veel niet-jati wonen in de landen van de Jati. De Jati hebben soms het imago bij niet-Jati dat ze zichzelf vaak iets te belangrijk vinden. Het lijkt soms alsof Jati het belangrijk vinden om belangrijk gevonden te worden, in plaats van om belangrijke dingen te doen. Niet-Jati hebben soms moeite om de Jati tradities of politiek te begrijpen. Ook worden Jati vaak gezien als zeer ordelijk, wat soms clasht met chaotische kobolden.  

Calagh-Eir
De Calagh-Eir zijn pas sinds kort op het continent verschenen. De meeste wezens zijn nog niet erg bekend met de Calagh (en visa versa). Hoewel de Calagh-Eir nog niet erg bekend zijn met de wezens op het continent, maken ze zich zorgen over de verstoringen van de balans van de natuur.