Artikelindex

Calagh-Eir, Calagh, Canan Calagh,

Overlevers en Beschermers van de Natuurlijke Balans

 

De Clans

De cultuur van de Calagh-Eir draait om overleven en om het beschermen van de balans. Dat is ook wat de naam van hun volk vandaan komt; Calagh (beschermers) Eir (de balans).

De drie clans van de Calagh-Eir zijn:

- Clan Klach Morair, clan van de Zonneheer

- Clan Rionnagan, clan van de Sterren

- Clan Mathar’Ion, clan van de Maanmoeder

 

De Calagh-Eir komen van een continent ten noorden van het continent waar de andere volkeren leven. Op dit continent zijn er grote, uitgestrekte oerbossen. Vanaf de wildernis van zijn zij op schepen de zee overgestoken. Op hun eigen continent wonen de Calagh-Eir samen in stammen. Dit zijn vaak drie of vier families die in een klein gebied met elkaar wonen, samen jagen en elkaar helpen overleven. Binnen elke stam heb je een stam-moeder en een stam-vader. Deze dienen als spiritueel kompas en geheugen voor een stam. Elke stam is onderdeel van één van de drie clans, die alle drie ook een Groot-Moeder en Groot-Vader hebben.

Religie

De Calagh-Eir geloven in de Zonneheer, de Sterren en de Maanmoeder. Zij geloven in het belang van de Eir, de balans. Ook geloven zij in reïncarnatie. Na de dood heeft de ziel het lichaam verlaten, en is het lichaam grondstof geworden voor nieuw leven.

Bij de Calagh-Eir is het traditie dat je het bereiken van je volwassenheid bewijst door middel van een overgangsritueel. Bij dit ritueel moet je bewijzen dat je kan overleven, en dat je het verdient te overleven. Over hoe je dit bewijst denken de drie clans sterk verschillend. De clans geven ook een andere invulling aan het begrip balans, en hoe deze het best beschermd kan worden. Alle clans zijn het wel over het volgende eens: Het leven in de natuur is in constante strijd, en dit is hoe het altijd geweest is, en altijd zal zijn.

Visies op balans

Zonneheer: Balans door kracht en dominantie. Hetgeen dat niet voor zichzelf kan zorgen, zal sterven. Je moet laten zien dat jij wel krachtig en machtig genoeg bent om te blijven leven. Hij geeft niet om dat wat sterft, dat is het niet waard om te blijven leven, maar door te laten zien dat je in staat bent om machtig wezen te doden laat je zien dat je kracht hebt, dat je je plek in de natuur op een ander wezen hebt veroverd.

Sterren: Balans door wijsheid en visie. Om plek te hebben voor een nieuw leven, moet een vorig leven gestorven zijn. Elke ster heeft zijn eigen plaats, maar elke ster is gelijkwaardig aan de andere sterren. Voordat er een nieuwe ster kan komen, moet een andere gevallen zijn. Alles heeft het recht te leven, maar er moet wel plaats zijn. Een nieuwe Calagh mag pas geboren worden, wanneer een ander plek heeft gemaakt door te sterven.

Maanmoeder: Balans door compassie. Al het leven moet de kans krijgen om te groeien en moet daarbij geholpen worden. Balans door de zwakkeren op te tillen. Al het leven is welkom te leven. Door te bewijzen dat je in staat bent om zelfstandig te blijven leven bewijs je dat je het leven waard bent. Door samen te werken en de zwakkeren te helpen bewijs je dat ook hun leven een plaats kan hebben.

 

Uiterlijk

De Calagh-Eir hebben een faun-achtig uiterlijk. Dit betekend dat ze op zijn minst hoorntjes hebben. Hoe faun-achtig ze verder zijn kan per lid van de Calagh-Eir - een Calagh - sterk verschillen. Sommige Calagh hebben ook vacht, puntige oren, bokkenpoten, of een staart. In hoeverre deze eigenschappen, en welke van deze eigenschappen zich uiten kan per familie, of per individu verschillen.

Gemiddelde levensduur: 75