Organisatie

Bij de FAQ hebben we een aantal vragen en algemene informatie die elders op de website niet aan bod is gekomen nog onder elkaar gezet. Heb je verder nog vragen waarop je het antwoord niet kan vinden? Als het een regeltechnische vraag is, staat het antwoord vermoedelijk in het regelsysteem, maar als je het ook daar niet kan vinden kan je altijd contact met ons opnemen. Stuur ons een berichtje op Facebook of mail naar spelleiding@irrealis.nl voor vragen die te maken hebben met regels, setting, het spel en personages, of bestuur@irrealis.nl voor organisatorische vragen.

Wat is Larp

“LARP is een afkorting voor Live Action RolePlay. Je kunt het zien als improvisatietoneel zonder publiek of script.

Het verhaal van larp wordt neergezet door figuranten (ook wel NPC’s genoemd) en spelers. De figuranten worden aangestuurd door de spelleiding en brengen de plot-elementen en omgeving tot leven. Denk hierbij aan de lokale bevolking, de rovers in het bos, de adel en hun gevolg. Figuranten krijgen kleding en begeleiding vanuit de spelleiding. Spelers maken een eigen personage met een eigen achtergrond en kostuum. De spelers zijn als de helden uit een film die het verhaal van de figuranten beleven en sturen.”

Bron en meer informatie: ‘Wat is Larp?’, LARP Platform

Wil je meer weten over LARP in het algemeen en LARP’s in Nederland? Op de website van LARP Platform kan je meer lezen over wat Live Action Role Play is en welke LARP’s er in Nederland georganiseerd worden. Ook publiceren ze blogs met opinie, tips en tricks voor mensen die beginnen met LARP, het uitwerken of bedenken van toffe personages, het leuk houden van het spel, het bouwen van props en kostuums, en nog veel meer.

Zeker de moeite waard om een keer te bekijken!

Website: www.larp-platform.nl

Kan ik een mens, elf, dwerg of orc spelen op Irrealis?

In het kort: Nee. Bij Irrealis kan je als nieuwe speler geen mensen, elfen of dwergen spelen. Bij de voorgangers van Irrealis – Aragnes en Kiraldaë – was dit wel mogelijk, maar Irrealis speelt zich af op een andere wereld binnen hetzelfde universum. Op deze wereld leven compleet andere rassen. Een klein aantal personages is via een portaal van die oude wereld naar deze wereld gevlucht, maar deze personages zijn de laatste overlevenden van een vermoedelijk verdoemde wereld.

De meeste archetypes (avonturier, nobelman, jager, barbaar, etc) zijn speelbaar op Irrealis, maar als je eigenlijk heel graag een boself wil spelen moet je personage misschien vertaald worden naar een van de bestaande culturen. Als je hier vragen over hebt, of hulp of tips nodig hebt kan je ons altijd een berichtje sturen op Discord, of een email sturen naar spelleiding@irrealis.nl.

Drugs & Alcohol

Drugs zijn op Irrealis verboden. Dit omdat we als organisatie waarde hechten aan de veiligheid en de gezondheid van onze deelnemers. Wel mag je zelf meegenomen alcohol nuttigen, maar natuurlijk met zin en verstand. Deelname aan gevechten na het nuttigen van alcohol is verboden.

Minderjarigen

Irrealis is een 16+ evenement. Dit betekent dat de onderwerpen die in het spel naar voren kunnen komen, alsmede het taalgebruik en gebruikte props, ongeschikt kunnen zijn voor spelers onder de 16. Voor jongeren tussen de 16 en de 18, hebben we de volgende drie zaken nodig:

1. Toestemming van je ouders of voogd.
2. Toestemming van het Bestuur van Irrealis (een schriftelijk akkoord via bestuur@irrealis.nl).
3. Een voogd (van 18 jaar of ouder) op het evenement zelf. Dit kan een van je ouders zijn, een oudere broer of zus, of iemand in je vriendenkring. Houdt er als voogd rekening mee dat je ten alle tijden verantwoordelijk bent voor de veiligheid en het gedrag van de minderjarige.

Neem tijdig contact op hierover. We kunnen helaas op het event zelf deze zaken niet meer regelen, en zullen dus helaas toegang tot het event moeten weigeren.