Op Irrealis is het mogelijk om de energie van de wereld te manipuleren om de wereld te veranderen. De belangrijkste manieren waarop dit gebeurd is door middel van spreuken en rituelen.

 

Introductie Magie:

In onze setting zijn er cooldowns op je spreuken. Dit betekent dat wanneer je een spreuk cast, je een specifieke tijd moet wachten totdat je diezelfde spreuk weer opnieuw kan doen. Er bestaan manieren om deze cooldowns te verkorten. Zo kunnen magiërs hun mana gebruiken om een cooldown van een spreuk weg te halen. Het weghalen van een cooldown van een spreuk kost 1 mana per het level van de spreuk.

De cooldown van een spreuk wordt bepaald door het level van de spreuk:

 • Een level 1 spreuk heeft een cooldown van 10 minuten
 • Een level 2 spreuk heeft een cooldown van 30 minuten
 • Een level 3 spreuk heeft een cooldown van 2 uur

Het kost tijd om een spreuk te casten. Deze casting time moet je uitspelen. Je mag zelf kiezen hoe je dit wilt doen, zolang het maar duidelijk is dat je aan het casten bent. Of je nou chant, een incantatie opleest, bewegingen maakt of mediteert maakt niet uit, zolang je maar consistent bent in het uitspelen van je casting time.

De casting time van een spreuk wordt bepaald door het level van de spreuk:

 • Voor een level 1 spreuk is dit 15 seconden.
 • Voor een level 2 spreuk is dit 20 seconden.
 • Voor een level 3 spreuk is dit 30 seconden.

Met sommige vaardigheden is het mogelijk om spreuken sneller te kunnen casten.

 

Wat zijn rituelen?

Rituelen zijn een manier om energie te focussen en naar je toe te trekken. Het doel van een ritueel is om wat normaal als onmogelijk gezien wordt voor elkaar proberen te krijgen. Dit kan door het aanroepen van elementen, goden of de energiestromen die zich in de wereld bevinden. Iedereen kan bij Irrealis rituelen doen, maar sommige personen hebben een grotere affiniteit met magie en het hanteren van energie, zoals magiërs, priesters en sjamanen. Ook personen die speciale training met rituelen hebben - de skill Ritual Casting - kunnen met een groter gemak rituelen leiden, beheersen en beëindigen.

Hoe doe ik een ritueel/ hoe blaas ik mijzelf niet op?

 1. Heb een goed uitgedacht beeld hebt van wat je wil bereiken. Wat wil je dat de energie doet?
 2. Trek een rituele cirkel. Dit is een afgebakend/afgesloten gebied.
 3. Kies een krachtbron. Waar haal je je energie vandaan?
 4. Kies een focus. Hoe zorg je dat de energie doet, wat jij wil dat het doet? Welke richting geef jij de energie?
 5. Vergeet niet het ritueel te sluiten, nadat je klaar bent met je ritueel.

Om een ritueel te doen moet je je eigen energie tonen door een middel van inzet. Andere energiebanen komen op deze inzet af. Je houdt ze vast met een gesloten afgebakend gebied. Met de standvastigheid, een concreet beeld van je doel voor ogen en interactie van de deelnemers buig je de opgesloten energie naar het doel wat je wilt bereiken.