https://media.discordapp.net/attachments/287689079339089920/540943258415530004/republiek.png
Land van Vrijheid en Ambitie


Cultuur
Het volk van de Grote Republiek Musa is trots. Ooit domineerden zij het continent, en waren alle volkeren bang voor de wrok van de Keizers van Musa. Vol passie wordt gesproken over die gouden tijden, maar ze liggen ver in het verleden. Toch vind het volk zichzelf nog steeds het meest verlichte volk van het continent. Met talent, ambitie en een beetje geluk - zo zeggen de Burgers van Musa altijd tegen elkaar - kan zelfs een bakker Vizier worden.
      
Het volk van de Grote Republiek is zo veranderlijk als de wind. In dit land zijn de grenzen tussen de kasten het meest vervaagd. Relaties tussen leden van de verschillende kasten zijn nog steeds illegaal, maar de kaste waarin je geboren wordt is geen beperking voor de beroepen die je uit kan voeren. Toch wil dat niet zeggen dat succes verzekerd is. Discriminatie op basis van kaste is veelvoorkomend - wie huurt er nou een zoon van een pottenbakker in als bewaker? - en de dorpse gemeenschappen zijn toch vaak iets minder ruimdenkend dan de stedelingen.
      
De samenleving van de Grote Republiek is een samenleving van gelijkheid. Er is geen adel, wie je voorouders zijn maakt niet uit, en iedereen kan zich verkiesbaar stellen voor overheidsfuncties. Levende Paragons worden gerespecteerd, maar zelden aanbeden. Als zij al aanbeden worden dan is dat door één van de vele sekten die actief zijn in de Republiek.
      De democratische inslag van het volk weerspiegeld die gelijkheidsgedachte. Als je duizend Musanen bij elkaar zet om een probleem te bespreken, zal je duizend verschillende meningen en oplossingen horen. De trotse Burgers van de Grote Republiek zijn zelden te verlegen om hun mening te geven.


Staatsvorm
Vroeger werd de Grote Republiek geleid door de Keizer en werd de Keizer geadviseerd door verkozen vertegenwoordigers van het volk. Ondertussen heeft de Keizer enkel nog een symbolische functie. Het volk bepaalt zelf wie het land regeert.
      Als Burger van Musa heb je het recht om te stemmen, en het recht om verkozen te worden. Elk dorp en elke stad verkiest zijn eigen raad en verkiest zijn eigen burgemeester. De leden van de lokale raden kiezen vervolgens een regionale raad, en de regionale raden kiezen de landelijke raad. De raden bepalen de wetten en de budgetten.
      Het bestuur van de Republiek wordt geleid door de Vizier. De Vizier wordt aangesteld door de landelijke raad, en kan van alle kasten zijn. Van welke kaste de Vizier is, en van welke groeperingen hij of zij lid is, is toonaangevend voor de politiek in Musa en hoe de Republiek zich opstelt naar haar buurlanden. De Vizier is ook de opperbevelhebber van het leger.


De Democratie
Iedereen kan zichzelf verkiesbaar stellen. Succesvolle politici worden vaak een soort beroemdheden, of zijn al beroemd voordat ze besluiten de politiek in te gaan. Afhankelijk van hun opvattingen, en hoe succesvol zij hun politieke doelstellingen kunnen realiseren, worden ze gehaat en geliefd. Naast politici die zichzelf verkiesbaar stellen zijn er ook drie partijen, elk met een eigen ideologie. Door sommigen worden deze partijen als onzinnig gezien: Als je niet goed genoeg bent om door het volk verkozen te worden, heb je helemaal geen steun van een partij nodig. Toch is de macht van de politieke partijen in de afgelopen decennia gigantisch toegenomen.

De drie partijen zijn:
      De ‘Hoeders’, een conservatieve partij. Zij zijn gericht op het versterken en verbeteren van het land door het beperken van buitenlandse invloeden. Vreemdelingen en buitenlandse handel moeten zoveel mogelijk beperkt worden. De grenzen moeten dicht. Musa zou op eigen kracht weer groot en sterk kunnen worden! Het wisselen van kaste wordt vaak gezien als een verspilling van ervaring van een familie, maar het is wel toegestaan.
      
De ‘Gedrevenen’, een progressieve partij. Zij willen de historische grenzen van de republiek, herstellen door oude gebieden te heroveren. Wanneer zij aan de macht zijn neemt het aantal conflicten en oorlogen met naburige landen en volkeren sterk toe.  Zij zien graag dat de sociale grenzen tussen de kasten helemaal verdwijnen. Vrijheid en ambitie zijn de brandstof waarmee zij Musa weer naar haar oude glorie willen herstellen.
      
De ‘Pacifisten’, een relatief jonge partij. Ze zijn van mening dat conflict en oorlog de reden zijn voor het ongeluk in de wereld. Er moet  geen oorlog gevoerd worden en de grenzen moeten open gegooid worden om handel te drijven. Verscheidenheid zien zij als een bron van kracht. Ook zijn zij van mening dat de keizer afgezet moet worden.


Geschiedenis
De hoogtijdagen van Musa liggen in het verleden. Ooit was de Grote Republiek van Musa het grootste en meest welvarende rijk van de wereld. Vroeger werden de Keizers van Musa door iedereen geliefd en gevreesd. Toen was het volk van Musa nog het meest ontwikkelde volk op het continent.
      Het verval is honderden jaren geleden ingezet, en de Republiek is nooit meer helemaal hersteld. Het grondgebied van de Republiek is half zo groot als het ooit geweest is, en de laatste Keizer van Musa die daadwerkelijk iets te zeggen had was bijna 200 jaar geleden aan de macht.
      
Ongeveer 400 jaar geleden is het verval van de Grote Republiek echt ingezet. De Keizer die toen aan de macht was kwam in conflict met de Vesanen. Waardoor dit conflict precies is ontstaan is onduidelijk. Er bestaan vele theorieën over, maar duidelijk is in ieder geval dat de Vesanen - waarmee tot dan toe nog nooit, en daarna ook nooit meer oorlog is gevoerd - een spoor van vernieling over het grondgebied van Musa hebben getrokken.
      Waarom de Vesanen de hoofdstad van de Grote Republiek - Musarum, de Parel van Musa - onaangeroerd hebben gelaten is eveneens een mysterie, maar verschillende opstandige regio’s hebben gebruik gemaakt van de beroering om hun onafhankelijkheid uit te roepen. Door de politieke chaos is het Keizerrijk korte tijd in vieren gesplitst geweest. Na tien bloedige jaren had de Keizer de orde weer weten te herstellen, maar het rijk is van de klap nooit helemaal hersteld. Over de volgende eeuwen heeft de Federatie stukje bij beetje haar oude landen weer heroverd, en is de keizer zijn macht kwijtgeraakt. Nog steeds zijn er regelmatig grensconflicten, en de politieke verhoudingen met Prythi zijn nooit warm geworden.Heb je vragen over de spelwereld? Stel deze vooral, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen dan zo snel mogelijk al je vragen beantwoorden.