https://media.discordapp.net/attachments/287689079339089920/540943007898402819/koningkrijk.png?width=585&height=585
Land van Zekerheid, Deugd en Adel


Cultuur
De cultuur van Choso is vriendelijk en open. Vreemdelingen en gasten zijn welkom, en de praetoren van de handelsfamilies reizen vrijelijk tussen de verschillende gemeenschappen. Als je ergens wil gaan wonen is het een ander verhaal. Families wonen al generaties op dezelfde plek - en zo hoort het ook. Als iemand wil gaan verhuizen dan zal dat voor veel mensen een reden zijn voor wantrouwen. Wat heb je fout gedaan dat je uit je thuisplaats moest vertrekken?
      In Choso weet iedereen wat zijn plaats is. Afwijken van deze orde wordt gezien als respectloos of als hoogmoed. Al generaties beoefenen families hetzelfde ambacht of hetzelfde beroep. Zo lang als men het zich kan herinneren wordt het land geregeerd door het koningshuis van Corónach. De huidige koning is de laatste in een lange lijn van Paragons van Rechtvaardigheid. Het volk gelooft ook heilig dat het zo hoort te zijn als al altijd al geweest is.
      Je plaats in de samenleving is al vanaf je geboorte bepaald. De kasten worden strikt gehanteerd, en je leert je toekomstige beroep van je familie. De kinderen van de bakker worden ook opgeleid als bakker. De samenleving is ook sterk hiërarchisch. De Praetoren staan als adel bovenaan, en de Auctoren en Arbiters staan daaronder. Binnen de Praetoren is er vervolgens ook een rangorde. Hoe hoger je staat in de hiërarchie, hoe luxer je leven is. Een kledingmaker zal overigens niet snel jaloers zijn op het luxe leventje van een adelman: Het privilege van de adelman hangt samen met een grotere verantwoordelijkheid. Een kledingmaker hoeft alleen goede kleding te maken. Een adelman is verantwoordelijk het welzijn van honderden of duizenden levens.
      De enige manier om ander werk te gaan doen dan je voorouders is door priester te worden. Er zijn in Choso verschillende priesterordes die allemaal op hun eigen manier de Paragons aanhangen en hun herinnering in ere houden. Leden van alle kasten zijn welkom om priester te worden, net zoals je Paragons hebt van alle kasten. Binnen de priesterordes hebben Praetoren natuurlijk wel weer de leiding, maar familie is van minder groot belang voor je plaats binnen je priesterorde.

Staatsvorm
Aan het hoofd van Choso staat zijne Koninklijke Hoogheid Justus XVII van het huis Corónach. Een Praetor, net als alle andere edellieden in het koninkrijk. Zijn wil is wet.
      
Onder de Koning staat de adel. Binnen deze adel is er een sterke hiërarchie. Iedereen weet aan wie zij verantwoording verschuldigd zijn, en wie er verantwoording aan hen aflegt. Elke leenheer heeft zijn eigen vazallen. Zo zijn er Hertogen, Graven en Baronnen. Daarbij staat het principe ‘de vazal van mijn vazal, is niet mijn vazal’ centraal. Hertogen leggen dus verantwoordelijkheid af aan de Koning voor wat er in hun provincie gebeurd, maar de Koning zal geen bevel geven aan een Baron. De Baron is alleen verantwoording schuldig aan de Hertog. Als de Koning dus iets gedaan wil krijgen is hij afhankelijk van de loyaliteit van zijn Hertogen. Zo zijn ook de Hertogen weer afhankelijk van hun Baronnen om de orde in steden en dorpen te bewaren. Zo is het Rijk in laagjes verdeeld.
      
Denk nu niet dat het leven van de Praetoren alleen maar luxe en luiheid is. Ook binnen de adel zijn er standen. De hoogste adel, direct onder de koning, overziet grote gebieden, en geniet ook groot privilege. Maar ook een Hertog heeft ambtenaren nodig, en ook een dorp heeft een burgemeester nodig. Een administrateur in een klein dorpje leeft niet in weelde.
      
Naast de landadel heb je ook handelsfamilies, die geen gebieden besturen, maar die handelscorporaties besturen. Deze handelsfamilies zijn het levensbloed van het Koninkrijk. Zij zorgen ervoor dat grondstoffen en luxeproducten door het Koninkrijk verspreid raken, en zijn door de handel met de andere volkeren en rassen ook de bron van de welvaart van het Koninkrijk.


Geschiedenis
Het koninkrijk is oud en het koninkrijk is stabiel. Er gaan verhalen over de eerste koning, die de verschillende gebieden van het koninkrijk verenigde, en het feodale stelsel oprichtte. Naar verluid ging dit vreedzaam, en herkende het volk de wijsheid en goedheid van deze eerste koning. Er bestaat, zeker in de Federatie en de Republiek, twijfel over de waarheid van deze vreedzame geschiedenis, en er bestaan verhalen over een barbarenkoning die met schepen van zijn eiland kwam om de volkeren aan zijn heerschappij te onderwerpen. In Choso worden deze verhalen als kwaadaardige propaganda van tafel geveegd.
      
Er is weinig kwaad bloed tussen het Koninkrijk en de Federatie. Afgezien van enkele grensconflicten is er al generaties geen oorlog geweest tussen Choso en Prythi, en de inwoners van de Federatie erkennen over het algemeen de wijsheid en rechtvaardigheid van de koninklijke familie.Heb je vragen over de spelwereld? Stel deze vooral, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen dan zo snel mogelijk al je vragen beantwoorden.