Introductie Flora & Fauna

In de wereld van Irrealis bestaan er andere dieren en planten. Er bestaan in onze wereld geen kippen, maar Kato’s. Er zijn geen aardappelen, maar er is wel Katur. De meeste wezens kennen slechts enkele planten en dieren. Alleen wezens die hiervoor gestudeerd of geoefend hebben, weten wat er zoal in de natuur te vinden is.Veelvoorkomende dieren op de wereld van irrealis

Skrab

Dit kale diertje is zeer gehaat door boeren. Hun eetlust telt voor twee en ze eten werkelijk alles wat je in de voorraad hebt liggen. Hun maag kan tot 3 keer groter worden, waarna de Skrab sloom wordt en een goede verstopplek zoekt om niet ten prooi te vallen aan roofdieren.

 

Kato

Waarschijnlijk een van de meest snelle renners in het dierenrijk. Kato’s worden van oudsher gebruikt om post rond te brengen. Tegenwoordig worden postkato’s voornamelijk ingezet door kobolden.

Ook zijn kato shows niet zeldzaam. Hier komen veehouders bij elkaar om hun mooiste/snelste/lenigste kato’s te laten zien. Een goede Kato kan zeer prijzig zijn. Daarnaast worden ze veel gegeten, vaak samen in combinatie met katur.

 

Kweebi

De Kweebi is een zeer nieuwsgierig beestje, hierdoor is de kweebi in staat om veel te leren. Zijn goede reuk- , zicht- en gehoorvermogen maken hem ook een moeilijke prooi om te onderscheppen. De Kweebi is goed tam te maken. De Kweebi wordt voornamelijk door Vesanen gebruikt om berichten over te brengen. De Kweebi is zeer snel, maar kan slechts korte boodschappen overbrengen.

 

Tweely

Deze roofvogel is geïmporteerd uit de jati eilanden. Ze werden ingezet als roofdier op de boerderijen tegen Skarbs, maar al snel werd de Tweely bekend als therapeutisch diertje voor eenzame boeren. Let wel op, ze kunnen er schattig uit zien maar tijdens broedtijd kunnen ze gemeen uithalen. De Tweely wordt soms ook door Jati voor het rondbrengen van post gebruikt.

 

Kramob

De Kramob is zeer opvallend door zijn prachtig versierde oren. De Kramob is vrij vriendelijk en rustig en zal niemand zomaar aanvallen. Maar wees gewaarschuwd: mocht je hem (of zijn maatjes) iets aandoen zal hij alles in zijn macht doen om je volledig te vernietigen, en hier is deze grote vriendelijke reus verbazingwekkend goed in. Dit dier wisselt om de zoveel tijd van tanden, dus er is vrij makkelijk aan Kramob-ivoor te komen

 

Malone

Betrouwbaar, loyaal, en in het wild zeer gevaarlijk! Ze hebben een bloedhekel aan Tweely’s en worden ook vaak als therapeutisch diertje in gezet voor eenzame die niet zoveel met Tweely’s hebben.

 

 Veel voorkomende planten op de wereld van irrealis

Glowleaf

Dit is een vliegen-etend plantje dat gloeit in de nacht om vliegen aan te trekken. Overdag lijkt het een verdord blad en is hij zeer moeilijk te vinden.